XFLOOR - Γ. Χρυσοβιτσιώτης Α.Ε.
XFLOOR - Γ. Χρυσοβιτσιώτης Α.Ε.

Βινυλικές - Πλαστικές Λωρίδες - Πληροφορίες

Για την εσωτερική διακόσμηση επαγγελματικών ή οικιακών χώρων οι βινυλικές - πλαστικές λωρίδες LVT (Luxury Vinyl Tiles) είναι από τις πιο μοντέρνες επιλογές σήμερα και φαίνεται ότι θα είναι για αρκετά χρόνια στο μέλλον. Όσοι ανακαινίζουν ή φτιάχνουν κάποιο καινούργιο χώρο, καλό θα είναι να σκεφτούν τις βινυλικές λωρίδες LVT. Τι είναι αυτό όμως που κάνει τόσο ιδιαίτερες τις βινυλικές λωρίδες LVT εκτός από το ότι είναι νέο και μοντέρνο υλικό άρα με ιδιαίτερο αέρα για οποιοδήποτε χώρο;

Το ενδιαφέρον για τις βινυλικές λωρίδες LVT δημιουργείται, αρχικά, από τα όμορφα σχέδια, εμπνευσμένα από τα φυσικά υλικά, όπως ξύλο και γρανίτης, που έχουν αναπαραχθεί πιστά, δίνοντας πλούσια αισθητική με ωραία ανάγλυφη επιφάνεια και απόλυτο ρεαλισμό.

Πέρα από την πολύ όμορφη εμφάνιση, οι βινυλικές λωρίδες LVT έχουν εξαιρετική αντοχή και πρακτικότητα, κάνοντάς τες ιδανική επιλογή για την καθημερινότητα μας.

Οι πλαστικές - βινυλικές λωρίδες LVT είναι κατασκευασμένες με πρωτοποριακές τεχνολογίες σε Ευρωπαϊκά εργοστάσια που δίνουν στην επιφάνεια τους μεγάλη αντοχή και για επαγγελματική χρήση. Μπορούν να αντέξουν οποιαδήποτε καθημερινή καταπόνηση, χωρίς πρόβλημα, όπως παιχνίδια από παιδιά, κατοικίδια, αντικείμενα που πέφτουν, καφές που χύνεται, λερωμένα παπούτσια καρέκλες με ροδάκια σε γραφεία και πολλά άλλα. Η παραγωγή τους έχει γίνει με σεβασμό σε όλους τους κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος, του χρήστη του προϊόντος και της οικολογικής επίπτωσης. Είναι πλήρως ανακυκλώσιμες, φιλικές στο περιβάλλον και 100% ελεύθερες από οποιαδήποτε βλαβερή ή τοξική ουσία.

Άλλο σημαντικό υπέρ των βινυλικές λωρίδων LVT είναι η άνεση τους. Αν και δείχνουν σκληρές επιφάνειες, όπως ξύλο ή γρανίτης, έχουν τη ζεστασιά του βινυλικού δαπέδου. Πέρα από τα πολύ όμορφα και απόλυτα αληθοφανή σχέδια τους, οι βινυλικές λωρίδες LVT συνεισφέρουν στην καθαρή ατμόσφαιρα των εσωτερικών χώρων, καθώς δεν συγκρατούν σκόνη και βρωμιές, που φεύγουν εύκολα και αμέσως με ένα σφουγγάρισμα.

Η τιμή των βινυλικών λωρίδων LVT, για τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν, σε σχέση με τα πιο ακριβά υλικά που αντικαθιστούν, είναι η πραγματικά καλή σχέση τιμής / αξία.

Ανακεφαλαιώνοντας, τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των βινυλικών λωρίδων LVT είναι:

  • Ρεαλιστικά σχέδια
  • Νέο και μοντέρνο στυλ στον εσωτερικό χώρο
  • Μεγάλη ποικιλία επιλογών σχεδίων
  • Αντοχή στη χρήση και διαχρονικότητα
  • Ευκολία στη συντήρηση
  • Βελτίωση της ποιότητας του αέρα στους εσωτερικούς χώρους

Συντήρηση

Οι πλαστικές - βινυλικές λωρίδες LVT είναι πολύ εύκολες στη συντήρηση και δεν χρειάζονται γυάλισμα. Όπως κάθε είδος δαπέδου, σε τακτά χρονικά διαστήματα, χρειάζονται καθάρισμα. Χρησιμοποιείστε μια μαλακή σκούπα ή ηλεκτρική σκούπα και μια σφουγγαρίστρα.

Πόσο συχνά το πάτωμα χρειάζεται καθάρισμα, εξαρτάται από την κυκλοφορία και τη χρήση του χώρου.

Καθαρίστε πρώτα το πάτωμα με τη χειροκίνητη ή ηλεκτρική σκούπα για να φύγει η σκόνη. Σφουγγαρίστε χρησιμοποιώντας ήπια ή τα γενικά προϊόντα καθαρισμού του εμπορίου αποφεύγοντας τα καυστικά (όχι χλωρίνη), κατά προτίμηση με χλιαρό νερό, όσο συχνά χρειάζεται. Ένα τελικό σφουγγάρισμα και ξέβγαλμα με καθαρό νερό τελειώνει τη δουλειά.

Προσοχή χρειάζεται στα παρακάτω

  • Ταπέτα με λαστιχένιο (καουτσούκ) υπόστρωμα μπορεί να αποχρωματίσουν το πλαστικό δάπεδο LVT.
  • Πόδια επίπλων από λάστιχο (καουτσούκ) μπορεί επίσης να αποχρωματίσουν τοπικά. Αντικαταστήστε τα με τσόχες.
  • Δύσκολα σημάδια κάνουν οι μπογιές παπουτσιών, τα διαλυτικά γενικά, βαφές μαλλιών και μαρκαδόροι. Αφαιρέστε τέτοια σημάδια όσο γρηγορότερα γίνεται. Το ίδιο μπορεί να γίνει και από κακής ποιότητας σόλες λαστιχένιες σόλες παπουτσιών.
  • Διαβρωτικές ουσίες επίσης όπως οξέα και αλκάλια μπορεί να κάνουν μόνιμη ζημιά. Καθαρίστε και εδώ όσο γρηγορότερα γίνεται.

Η καινούργια στρωμένη άσφαλτος και η πίσσα από το δρόμο κάνει δύσκολους στην αφαίρεση λεκέδες. Προστατέψτε, με ταπέτα εισόδου.


Επιστροφή πάνω...