Συνθετικός Χλοοτάπητας για Παιδική Χαρά

Συνθετικός Χλοοτάπητας για Παιδική Χαρά

Ο συνθετικός χλοοτάπητας είναι μία ιδανική λύση για παιδική χαρά καθώς προσφέρει κάποια βασικά στοιχεία που ενδιαφέρουν τους νηπιαγωγούς, γονείς αλλά και τους άμεσα ενδιαφερόμενους… τα παιδιά! Προσφέρει ένα όμορφο περιβάλλον διασκέδασης και ψυχαγωγίας για τα παιδιά, δίνουν ένα ωραίο τόνο διακόσμησης για τον παιδότοπο και προσφέρουν ελαφριά αντικραδασμική προστασία για τα παιδιά και τις ενδεχόμενες πτώσεις τους κατά το παιχνίδι.

Είναι όμορφο η παιδική χαρά να έχει γρασίδι κάτω

Αναμφισβήτητα, η ομορφιά που προσφέρει το γρασίδι σε μία παιδική χαρά, είναι κάτι που ενισχύει ιδιαίτερα τη διακόσμηση του χώρου καθώς και την ευχαρίστηση των παιδιών. Είναι προτιμότερο τα παιδιά να παίζουν σε γρασίδι, παρά σε σκληρό/ψυχρό δάπεδο ή πλακάκι πεζοδρομίου. Η πρασινάδα του γκαζόν δίνει την αίσθηση της φύσης και κάνει την ψυχαγωγία των παιδιών πολύ πιο ουσιαστική.

Είναι όμορφο η παιδική χαρά να έχει γρασίδι κάτω

Είναι όμορφο η παιδική χαρά να έχει γρασίδι κάτω (φωτογραφία: kmart.com)

Γιατί συνθετικός χλοοτάπητας αντί για γκαζόν στην παιδική χαρά;

Αφού λοιπόν είναι όμορφο το γρασίδι στην παιδική χαρά, θα αναρωτηθείτε γιατί να μην βάλετε κανονικό γρασίδι. Η απάντηση είναι απλή: κόστος και κόπος.

Ο συνθετικός χλοοτάπητας κοστίζει πολύ λιγότερο από το κανονικό γκαζόν στο να κατασκευαστεί, αφού μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα και από εσάς τους ίδιους, αρκεί να πιάνουν τα χέρια σας. Επίσης, γλιτώνετε από τη συντήρησή του, καθώς ο συνθετικός χλοοτάπητας δε χρειάζεται πότισμα, κούρεμα και περιποίηση. Με το συνθετικό χλοοτάπητα, λοιπόν, γλιτώνετε από κόστος και κόπο, κάνοντας την δουλειά σας εύκολα και απλά.

Ο συνθετικός χλοοτάπητας τοποθετείται εύκολα

Ο συνθετικός χλοοτάπητας τοποθετείται εύκολα (φωτογραφία: dailypress.com)

Τι επιλογές συνθετικού χλοοτάπητα υπάρχουν;

Οι συνθετικοί χλοοτάπητες πρόκειται ουσιαστικά για μοκέτες με πράσινες ίνες που απεικονίζουν αρκετά ρεαλιστικά αληθινό γκαζόν. Βγαίνουν σε ρολά φάρδους 2m ή 4m και διαφέρουν σε κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά όπως το πάχος τους και η υφή της ίνας.

Αναφορικά με το πάχος του συνθετικού χλοοτάπητα, θα βρείτε από οικονομικούς χλοοτάπητες πάχους 7mm, μέχρι και χλοοτάπητες με πιο πλούσιο πέλος ίνας έως και 26mm. Κατάλληλοι συνθετικοί χλοοτάπητες για παιδική χαρά είναι οι πιο παχιοί καθώς παρέχουν δύο σημαντικά πλεονεκτήματα, αναφορικά με την ευχαρίστηση και ασφάλεια των παιδιών: είναι ευχάριστοι για τα γόνατα τους και παρέχουν ασφάλεια για τις ενδεχόμενες πτώσεις τους.

Ο συνθετικός χλοοτάπητας είναι ουσιαστικά μία μοκέτα γκαζόν

Ο συνθετικός χλοοτάπητας είναι ουσιαστικά μία μοκέτα γκαζόν (φωτογραφία: smilingrock.com.au)

Ο παχύς χλοοτάπητας είναι ευχάριστος για τα γόνατα των παιδιών

Τα παιδιά, καθώς παίζουν στην παιδική χαρά, θα τύχει πολλές φορές, άθελά τους ή εσκεμμένα, να μπουσουλήσουν ή γονατίσουν στο χλοοτάπητα. Οι οικονομικοί χλοοτάπητες με κοντό πάχος, έχουν πιο σκληρή ίνα, πράγμα που σημαίνει πως δεν θα είναι ευχάριστη αίσθηση για τα γόνατα των παιδιών, καθώς ελαφρώς θα τα τσιμπάει.

Για αυτό το λόγο, στις παιδικές χαρές προτείνεται να βάζετε συνθετικούς χλοοτάπητες με παχύ πέλος και πλούσια ίνα, καθώς θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα τα παιδιά αφού θα είναι πολύ πιο ευχάριστο για τα γόνατά τους.

Ο παχύς χλοοτάπητας είναι ευχάριστος για τα γόνατα των παιδιών

Ο παχύς χλοοτάπητας είναι ευχάριστος για τα γόνατα των παιδιών (φωτογραφία: synlawn.com)

Ο παχύς χλοοτάπητας κάνει την παιδική χαρά πιο ασφαλή

Ένα ευχάριστο γεγονός, όπως το να παίζουν τα παιδιά στην παιδική χαρά, συνοδεύεται πάντα από την, λογική, ανησυχία της ασφάλειας των παιδιών. Τα παιδιά θα τρέξουν, θα παίξουν, θα κυνηγηθούν και είναι λογικό ότι μπορεί, κατά το παιχνίδι τους, να πέσουν.

Όπως ένα αντικραδασμικό δάπεδο είναι κατάλληλο δάπεδο για παιδικό δωμάτιο, έτσι και οι συνθετικοί χλοοτάπητες είναι κατάλληλοι για παιδικές χαρές, αναφορικά με το θέμα προστασίας των παιδιών.

Ο χλοοτάπητας με παχιά ίνα, θα προστατεύσει το παιδί σε ενδεχόμενη πτώση του, λειτουργώντας σαν ένα μαλακό στρώμα προστασίας με ελαφρύ αντικραδασμικό χαρακτήρα.

Συμπέρασμα

Όταν φτιάχνετε ή ανακαινίζετε παιδική χαρά, αξίζει ιδιαίτερα να σκεφτείτε τη λύση του συνθετικού χλοοτάπητα, καθώς έχει πολλά πλεονεκτήματα. Προσφέρει όμορφο περιβάλλον παιχνιδιού, δεν χρειάζεται καθόλου συντήρηση και προστατεύει τα παιδιά σε ενδεχόμενη πτώση τους. Συζητήστε το με έναν ειδικό δαπέδων για να τα δείτε από κοντά.