Πλαστικός Χλοοτάπητας - Έτοιμο Γκαζόν Μοκέτα

Πλαστικός Χλοοτάπητας – Έτοιμο Γκαζόν Μοκέτα

Η άνοιξη μπήκε, ο καιρός ζέστανε και εσείς θέλετε να περάσετε το απόγευμα σας στη βεράντα ή τον κήπο του σπιτιού σας. Συνειδητοποιείτε ότι το γκαζόν έχει μείνει απότιστο και παραμελημένο από πέρυσι το καλοκαίρι και δεν έχει την όμορφη εικόνα που θα θέλατε για να χαρείτε τον κήπο σας. Από την άλλη δεν έχετε το χρόνο να περιποιηθείτε το γρασίδι. Ο πλαστικός χλοοτάπητας σας δίνει την τέλεια λύση καθώς πρόκειται για έτοιμο γκαζόν σε μοκέτα, παρέχοντας σας πολλά οφέλη και ξέγνοιαστη χρήση του κήπου σας.

Τι είναι ο πλαστικός χλοοτάπητας;

Ο πλαστικός χλοοτάπητας είναι έτοιμο γκαζόν σε ρολά μοκέτας, συνήθως 4m φάρδους ή 2m φάρδους. Ο συνθετικός χλοοτάπητας είναι απόλυτα ανθεκτικός στον ήλιο και τη βροχή και τοποθετείται εύκολα πάνω στο υπάρχον χώμα ή βεράντα σας. Επειδή πρόκειται στην ουσία για είδος μοκέτας, προφανώς δεν χρειάζεται πότισμα, κούρεμα και περιποίηση. Μάλιστα, οι ποιοτικοί συνθετικοί χλοοτάπητες έχουν στο κάτω μέρος τους τρύπες αποστράγγισης για να φεύγει το νερό της βροχής.

Που μπορεί να μπει ο πλαστικός χλοοτάπητας;

Το έτοιμο γκαζόν μοκέτα μπορεί να μπει σε οποιοδήποτε χώρο θα είχατε κανονικό γκαζόν. Μπορεί να μπει στον κήπο σας, πάνω σε καλά πατημένο χώμα ή μπορεί να μπει και στη βεράντα σας. Ο πλαστικός χλοοτάπητας θα ταιριάξει με τον οποιοδήποτε χώρο σας χωρίς κανένα πρόβλημα, αφήνοντας μία τέλεια όψη γκαζόν για να την χαρείτε εσείς και η οικογένειά σας.

Ο πλαστικός χλοοτάπητας δεν έχει πρόβλημα στο νερό / βροχή

Το έτοιμο γκαζόν μοκέτα είναι συνθετικής/πλαστικής σύνθεσης και δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα στον ήλιο και τη βροχή. Μπορεί να μένει μόνιμα εκτεθειμένο στον ήλιο, επί πολλούς μήνες, χωρίς να επηρεάζεται καθόλου το χρώμα του. Ο πλαστικός χλοοτάπητας, επίσης, δεν επηρεάζεται από τη βροχή, όσο συχνά και αν βρέχει ή και για οποιαδήποτε έντασης βροχή.

Ο πλαστικός χλοοτάπητας δεν χρειάζεται πότισμα / κούρεμα

Όσοι έχετε ή είχατε φυσικό γκαζόν στον κήπο σας, ξέρετε πολύ καλά πόσες ατελείωτες ώρες έχετε αφιερώσει στην περιποίησή του. Κλάδεμα, πότισμα, επισκέψεις σε καταστήματα με είδη κήπου για αγορά φαρμάκων, κάνουν την απόλαυση του φυσικού γκαζόν μία παράλληλη δέσμευση και συνεχόμενη υποχρέωση. Ο πλαστικός χλοοτάπητας θα σας απαλλάξει από αυτές τις σκοτούρες καθώς δεν χρειάζεται καθόλου πότισμα και ούτε προφανώς καθόλου κούρεμα, αφού είναι ένα έτοιμο γκαζόν μοκέτα και όχι αληθινό γρασίδι.

Η αισθητική του πλαστικού χλοοτάπητα είναι τέλεια

Σκεπτόμενοι τον πλαστικό χλοοτάπητα, ότι αφού δεν είναι φυσικό γρασίδι δεν θα φαίνεται πολύ ωραίο, θα διαπιστώσετε πως αν επισκεφτείτε ένα κατάστημα δαπέδων και δείτε τους χλοοτάπητες από κοντά, θα εντυπωσιαστείτε με το πόσο πλούσιο και αληθοφανές φαίνεται το συνθετικό γκαζόν. Πλούσια υφή πάχους 20mm ή 26mm, ίνα πράσινη με ανακατεμένες λίγες «καμένες» ίνες, για να φαίνεται πιο αληθοφανές το αποτέλεσμα, μαλακό και ευχάριστο πάτημα, είναι στοιχεία του έτοιμου γκαζόν μοκέτας που θα ξεγέλαγαν και τον κάθε γεωπόνο.

Χρειάζομαι χωματουργικές εργασίες για τον πλαστικό χλοοτάπητα;

Ο πλαστικός χλοοτάπητας, όντας στην ουσία ένα ρολό μοκέτας, μπαίνει πάνω σε λείες επιφάνειες. Είτε πρέπει να το βάλετε πάνω στη βεράντα σας είτε στον κήπο σας, αν είναι σχετικά λείος. Το χώμα πρέπει να μην είναι έντονα ανώμαλο ή/και σαθρό. Αν γενικώς περιποιείστε τον κήπο σας, μάλλον σε τέτοια καλή κατάσταση θα είναι, έτοιμος να δεχτεί τον πλαστικό χλοοτάπητα. Αν όμως υπάρχουν μπάζα ή μεγάλες ανωμαλίες, θα πρέπει να ζητήσετε από τον κηπουρό σας να κάνει, όσο είναι δυνατόν, επιπεδοποίηση στον κήπο σας, ιδανικά με ένα κύλινδρο.

Συμβουλή
Πριν στρώσετε τον πλαστικό χλοοτάπητα, περάστε μία λεπτή στρώση από ψιλό χαλίκι. Έτσι, αν βρέξει πολύ, δεν θα υπάρχει περίπτωση να βγει λάσπη πάνω στο έτοιμο γκαζόν μοκέτα, αφού το νερό θα στραγγίζει μέσα από το χαλίκι και ο πλαστικός χλοοτάπητας δεν θα έρχεται σε άμεση επαφή με το χώμα.

Ο πλαστικός χλοοτάπητας θα μειώσει τα κόστη σας

Μπορεί οι αρχικές τιμές ενός καλού πλαστικού χλοοτάπητα σε μοκέτα να είναι σχετικά ακριβές, όμως σκεφτείτε από πόσα άλλα έξοδα θα σας γλιτώσει, οικονομικά και χρονικά. Δεν χρειάζεται πότισμα, άρα δεν πληρώνεται για νερό. Δεν χρειάζεται κούρεμα, άρα δεν πληρώνεται κηπουρό. Δεν χρειάζεται φάρμακα, άρα και από εκεί γλιτώνετε έξοδα. Φυσικά και ο χρόνος σας είναι πολύτιμος, οπότε σκεφτείτε με τον πλαστικό χλοοτάπητα πόσο περισσότερο ελεύθερο χρόνο θα έχετε για να χαρείτε τον κήπο σας με την οικογένειά σας, παρά να είστε δέσμιος της συνεχούς περιποίησης του κήπου.

Συμπέρασμα

Χαρείτε την βεράντα και τον κήπο σας με ένα πλαστικό χλοοτάπητα, ο οποίος είναι μία τέλεια και όμορφη λύση συνθετικού γκαζόν σε ρολά μοκέτας, με όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα και χωρίς δέσμευση για πότισμα ή κούρεμα. Κρατάτε τα καλά στοιχεία του χλοοτάπητα στον κήπο σας και την ομορφιά της φύσης που δίνει, ενώ απαλλάσσεστε από όλους τους μπελάδες. Φέτος το καλοκαίρι, σκεφτείτε σοβαρά να απολαύσετε τον κήπο σας με έναν πλαστικό χλοοτάπητα.