Μοκέτες Επαγγελματικών Χώρων - Οδηγός Αγοράς Μοκέτας

Μοκέτες Επαγγελματικών Χώρων – Οδηγός Αγοράς

Αγοράζοντας μοκέτες επαγγελματικών χώρων, είναι κάποια συγκεκριμένα θέματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας. Διαχρονικότητα και αντοχή είναι σημαντικά κριτήρια για την επιλογή της επαγγελματικής μοκέτας για το γραφείο σας, καθώς θα χρειαστεί να αντέξει μεγάλους όγκους κίνησης επισκεπτών. Επομένως, αγοράζοντας υψηλής ποιότητας επαγγελματική μοκέτα, κάνετε μία μακροχρόνια επένδυση που θα σας ανταμείψει σε βάθος χρόνων.

Αναλόγως το ύφος του χώρου, η επαγγελματική μοκέτα πρέπει να έχει καλαίσθητο σχέδιο για να είναι ευχάριστη κατά τη χρήση της. Για παράδειγμα, το αισθητικό αποτελέσματα και άνεση μίας μοκέτας για το χώρο αναμονής ενός ιατρείου, έχει υψηλότερες απαιτήσεις από ότι μία μοκέτα για ένα απλό ή βοηθητικό γραφείο.

Αν αναλογιστείτε τον όγκο καθημερινής κίνησης και την ποιότητα μοκέτας που σκοπεύετε να αγοράσετε, η αγορά μίας επαγγελματικής μοκέτας θα είναι μία εύκολη διαδικασία.

Βήματα αγοράς επαγγελματικής μοκέτας

  1. Σκεφτείτε τις βασικές πτυχές της επιχείρησής σας και υπολογίστε τον όγκο χρήσης καθώς και τα απαραίτητα στοιχεία στυλ και αισθητικής για το συγκεκριμένο χώρο.
  2. Προγραμματίστε την αγορά σας βάσει του προϋπολογισμού, φροντίστε όμως η ποιότητα της μοκέτας που αγοράζεται να έχει τον κατάλληλο λόγο αξίας / τιμής.
  3. Αποφασίστε για τον τύπο ίνας της μοκέτας. Μοκέτες με ίνα πολυαμιδίου (polyamide) είναι ανθεκτικότερες από μοκέτες με ίνα πολυπροπυλενίου (polypropylen). Επίσης οι πολυαμιδικές μοκέτες αντέχουν περισσότερο σε χώρους που μπορεί να μπαίνει κόσμος με λασπωμένα ή βρεγμένα παπούτσια. Τέλος, οι μοκέτες αυτές είναι ευκολότερες στη συντήρηση.
  4. Διαλέξτε το είδος ύφανσης του πέλους της μοκέτας. Υπάρχουν μοκέτες με ίσια κοπή ίνας (cut pile) ή μοκέτες μπουκλέ ίνας (loop pile). Είναι κυρίως θέμα αισθητικής επιλογής.
  5. Γνωρίζοντας το εμβαδό του χώρου, έχετε μία πρώτη εκτίμηση του τετραγωνικών μοκέτας που χρειάζεστε. Όμως, για τη σωστή τοποθέτηση μοκέτας, χρειάζεται να αγοράσετε περισσότερα τετραγωνικά μοκέτας, για να γίνουν σωστά οι ενώσεις ενώ υπάρχει πάντα και φύρα λόγω των ρολών φάρδους 4m.

Συμβουλές για αγορά επαγγελματικής μοκέτας

  1. Μοκέτα υψηλής ποιότητας και επαγγελματικών προδιαγραφών, μπορεί να είναι πιο ακριβή, αλλά θα αντέξει πολύ περισσότερα χρόνια από μία φθηνή μοκέτα.
  2. Αγοράστε την πιο καλή μοκέτα μπορείτε για τον προϋπολογισμό σας. Θεωρείστε το κόστος αυτό ως μία υποχρεωτική επένδυση της επιχείρησής σας.
  3. Η εμφάνιση και τα χρώματα της μοκέτας παίζουν το ρόλο τους, αλλά το πιο σημαντικό παραμένει η ανθεκτικότητα, ο καθαρισμός και η συντήρηση της μοκέτας, όταν πρόκειται για μοκέτα επαγγελματικών χώρων.
  4. Πριν την αγορά της επαγγελματικής σας μοκέτας, συμβουλευτείτε ειδικούς δαπέδων.