Μοκέτα Πλακάκι - Τοποθέτηση σε Υπερυψωμένο Δάπεδο

Μοκέτα Πλακάκι σε Υπερυψωμένο Δάπεδο

Η μοκέτα πλακάκι έρχεται να δώσει λύση τοποθέτησης μοκέτας στην περίπτωση υπερυψωμένου δαπέδου. Σε ένα κανονικό χώρο που χρειάζεστε μοκέτα επαγγελματικών χώρων, θα επιλέξετε μία μοκέτα ρολού φάρδους 4m μέτρων και η εταιρία που θα αναλάβει την τοποθέτηση θα σας την κολλήσει στο πάτωμα με μαγνητική κόλλα, από τοίχο σε τοίχο (άκρη σε άκρη). Αντίθετα, όταν έχετε υπερυψωμένο δάπεδο, τότε χρειάζεστε μοκέτα πλακάκι.

Η μοκέτα πλακάκι μπαίνει πάνω σε υπερυψωμένο δάπεδο

Σε μεγάλες εταιρίες και γραφειακούς χώρους, υπάρχουν πάρα πολλοί υπολογιστές και μηχανήματα, τα οποία έχουν τις παροχές ρεύματος, διασύνδεση δικτύου και γενικότερες καλωδιώσεις. Είναι πολύ άκομψο να υπάρχουν παντού καλώδια ριγμένα στο πάτωμα, επικίνδυνο για ζημιές καθώς και μη πρακτικό.

Το υπερυψωμένο δάπεδο επιτρέπει όλα τα καλώδια να βρίσκονται από κάτω
Επομένως, ο αρχιτέκτονας, σε αυτή την περίπτωση, επιλέγει να φτιάξει τον χώρο με υπερυψωμένο δάπεδο ώστε όλα αυτά τα καλώδια να βρίσκονται από κάτω. Το υπερυψωμένο δάπεδο είναι μεταλλικά τελάρα (συνήθως 60x60cm) τα οποία πατάνε πάνω σε στιβαρά πόδια, απέχοντας από το πάτωμα λίγες 10αδες εκατοστά.

Το υπερυψωμένο δάπεδο επιτρέπει όλα τα καλώδια να βρίσκονται από κάτω

Το υπερυψωμένο δάπεδο επιτρέπει όλα τα καλώδια να βρίσκονται από κάτω (φωτογραφία: wikimedia.org)

Πάνω στο υπερυψωμένο δάπεδο δεν μπορεί να κολληθεί κανονική μοκέτα σε ρολό, καθώς δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση του τεχνικού δικτύων / υπολογιστών να ανοίξει κάποιο από αυτά τα πανέλα, σε περίπτωση που θελήσει να έχει πρόσβαση σε κάποιο καλώδιο.

Η μοκέτα πλακάκι και τα πλεονεκτήματά της

Ακριβώς, λοιπόν, στην περίπτωση με το υπερυψωμένο δάπεδο, η μοκέτα πλακάκι δίνει μία πολύ πρακτική λύση καθώς μπορείτε να συνεχίσετε να έχετε πρόσβαση στα καλώδια από κάτω. Ο λόγος είναι ότι η μοκέτα πλακάκι επειδή είναι πιο βαριά από τις μοκέτες σε ρολό, στέκεται ακίνητη χωρίς κόλλα, πράγμα που σημαίνει ότι ο τεχνικός δικτύων όταν θέλει να έχει πρόσβαση στα καλώδια κάτω από το υπερυψωμένο δάπεδο, απλά σηκώνει το συγκεκριμένο πλακάκι μοκέτας, εύκολα, αφού είναι ακόλλητο.

Επίσης, καθώς μιλάμε για μοκέτα πλακάκι 50x50cm, αυτό σημαίνει ότι ο τεχνικός δικτύων θα πρέπει να σηκώσει ένα πλακάκι (ή 2-3 αν το υπερυψωμένο δάπεδο είναι 60x60cm) εύκολα, για να έχει πρόσβαση στα καλώδια, που δεν θα μπορούσε με ένα 4μετρο ρολό μοκέτας.

Η μοκέτα πλακάκι έχει επαγγελματικές προδιαγραφές βαριάς χρήσης
Ο ίδιος λόγος που επιτρέπει στη μοκέτα πλακάκι να μένει ακίνητη χωρίς κόλλα, δηλαδή το βάρος υλικού, της δίνει και εξαιρετικές προδιαγραφές επαγγελματικής μοκέτας. Έτσι, πέρα από το ότι η μοκέτα πλακάκι είναι κατάλληλη για υπερυψωμένο δάπεδο, ξέρετε ότι θα έχετε μία μοκέτα κατάλληλη για βαριά χρήση γραφείου με αντοχή σε καρέκλες με ροδάκια και βαριά καταπόνηση.

Η μοκέτα πλακάκι έχει επαγγελματικές προδιαγραφές βαριάς χρήσης

Η μοκέτα πλακάκι έχει επαγγελματικές προδιαγραφές βαριάς χρήσης (φωτογραφία: retaildesignblog.net)

Συνήθως, υπάρχουν επιλογές μοκέτας πλακάκι μπουκλέ, αλλά θα βρείτε και πλούσιες επιλογές σε μοκέτα πλακάκι ίσιας κοπής ίνας. Χρωματικώς, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία που δεν θα περιορίσουν τις επιλογές της εσωτερικής σας διακόσμησης του γραφείου.

Συμπέρασμα

Η μοκέτα πλακάκι είναι η ιδανική λύση όταν θέλετε να βάλετε μοκέτα επαγγελματικής χρήσης και προδιαγραφών πάνω σε υπερυψωμένο δάπεδο. Είναι πολύ ανθεκτική, τοποθετείτε χωρίς κόλλα και ο τεχνικός δικτύων μπορεί πολύ εύκολα να έχει πρόσβαση στα καλώδια κάτω από το υπερυψωμένο δάπεδο, σηκώνοντας απλά τη μοκέτα πλακάκι. Εάν έχετε κάποιο έργο με υπερυψωμένο δάπεδο, ρωτήστε έναν ειδικό δαπέδων, για να σας συμβουλέψει από κοντά για τα οφέλη της μοκέτας πλακάκι.