Καταλληλότητα laminate για κάθε χώρο

Τα laminate δάπεδα είναι κατάλληλα για κάθε σπίτι και επαγγελματικό χώρο. Προτού προβείτε σε αγορά του δαπέδου σας, διαβάστε τις ακόλουθες συμβουλές.

Laminate για επαγγελματική χρήση

Γραφεία / εταιρίες / εκθεσιακοί χώροι

Τα laminate πατώματα κατηγορίας AC4 είναι κατάλληλα για χώρους επαγγελματικής χρήσης όπου χρειάζεται η μεγαλύτερη δυνατή αντοχή. Για γραφεία όπου υπάρχουν καρέκλες με ροδάκια μέχρι χώρους όπου περνάνε δεκάδες πελάτες κάθε μέρα, τα laminate πατώματα είναι ιδανικά για να κάνετε πιο όμορφο το χώρο σας χωρίς να έχετε άγχος για την αντοχή τους.

Laminate για γενικά δωμάτια

Σαλόνι / υπνοδωμάτια / γραφεία / καθιστικό

Κάποια laminate δάπεδα είναι αρκετά ανθεκτικά ώστε να είναι κατάλληλα για χρήση σε σαλόνια ή καθιστικά. Σιγουρευτείτε ότι η κατηγορία αντοχής του laminate δαπέδου σας ταιριάζει με τη χρήση που πρόκειται να έχει ο χώρος. Για ένα εξαιρετικής αντοχής laminate πάτωμα προτιμήστε ένα με AC3 ή παραπάνω. Είναι κατάλληλα για να αντέξουν μεγάλη χρήση για τις περισσότερες περιπτώσεις.

Κατοικίδια και laminate

Τα περισσότερα πατώματα laminate δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα αντοχής όταν υπάρχουν μικρά κατοικία στο σπίτι. Αν όμως έχετε κάποιο μεγάλο σκύλο, τα νύχια του σε συνδυασμό με το βάρος του μπορεί με τον καιρό να φθείρουν το δάπεδό σας.

Παιδιά και laminate

Τα δάπεδα laminate μπορούν να αντέξουν τη χρήση σε δωμάτια παιδιών χωρίς κανένα πρόβλημα. Κατά την κατασκευή του laminate πατώματος, ο πυρήνας αποτελείται από HDF (High Density Fiberboard) που επιτρέπει στο δάπεδο να αντέχει σε περιπτώσεις πτώσεων αντικειμένων όπως παιδικά παιχνίδια, χωρίς να δημιουργείται φθορά. Τα πατώματα laminate, επίσης, δεν λεκιάζουν εύκολα, καθιστώντας τα κατάλληλη επιλογή για δωμάτια παιδιών μιας και τα παιδιά μπορεί εύκολα να λερώσουν.

Συμβουλή
Δύσκολοι λεκέδες, όπως λάδι, κραγιόν, μπογιά και μελάνι, μπορούν να αφαιρεθούν με ασετόν, όπως υγρό καθαριστικό νυχιών, και ένα καθαρό πανί. Πάντα όμως δοκιμάστε να καθαρίσετε μία μικρή επιφάνεια πρώτα ώστε να σιγουρευτείτε ότι το καθαριστικό δεν θα φθείρει και το χρώμα του laminate πατώματος. Ελαχιστοποιείστε τις φθορές και τους λεκέδες που μπορεί μετά από χρόνια χρήση να δημιουργηθούν, τοποθετώντας μοκέτες ή χαλιά στα σημεία που συνήθως παίζουν τα παιδιά.