Γιατί θα αγαπήσετε τις λωρίδες PVC για το σπίτι σας

Γιατί θα αγαπήσετε τις λωρίδες PVC για το σπίτι σας

Αν σας ενδιαφέρει η εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού σας, πιθανώς θα έχετε ακούσει τον όρο λωρίδες PVC (luxury vinyl tiles, LVT). Οι λωρίδες PVC είναι από τις πιο μοντέρνες επιλογές σήμερα και φαίνεται ότι θα είναι για αρκετά χρόνια στο μέλλον. Όλοι που ανακαινίζουν το σπίτι τους ή σκέφτονται για καινούργιο, καλό θα είναι να σκεφτούν τις λωρίδες PVC. Τι είναι αυτό όμως που κάνει τόσο ιδιαίτερες τις λωρίδες PVC;

Καταρχάς, κάθε νέο και μοντέρνο υλικό δίνει ένα ιδιαίτερο αέρα σε οποιοδήποτε χώρο, κάτι για το οποίο θα εντυπωσιάσετε τους φίλους σας και θα αισθάνεστε όμορφα να ζείτε σε αυτόν.

Φανταστικά και αληθοφανή σχέδια

Το ενδιαφέρον για τις λωρίδες PVC δημιουργείται, αρχικά, από τα όμορφα, εμπνευσμένα από τη φύση σχέδια και την ευκαιρία να φέρουμε στο σπίτι μας μια συναρπαστική νέα εμφάνιση. Πολυτελή υλικά, όπως ξύλο, σχιστόλιθος, χαλαζίας, μάρμαρο και όλα έχουν αναπαραχθεί πιστά στα LVTs. Ιδιαίτερα αξιόλογα, φυσικά υλικά, έχουν τώρα μια αξιοθαύμαστη “απομίμηση” που δίνει μια προσωπική και μοναδική αισθητική σε ένα δωμάτιο. Υπολογίζοντας και την ωραία ανάγλυφη επιφάνεια και ρεαλισμό των σχεδίων που αναπαριστούν, πραγματικά, θα δυσκολευτείτε να διακρίνεται τα αληθινά υλικά από τις λωρίδες PVC.

Οι λωρίδες PVC είναι πολύ ανθεκτικές!

Πέρα από την πολύ όμορφη εμφάνιση, οι λωρίδες PVC έχουν πάρα πολύ καλή αντοχή και διαχρονικότητα, κάνοντάς τες πολύ πρακτικές για την καθημερινότητα. Η αλήθεια είναι πως κανένας μας δεν θέλει τα υψηλά κόστη συντήρησης της πέτρας ή του κεραμικού πλακιδίου, άσχετα με το πόσο ωραίο δείχνει το αληθινό υλικό, ειδικά τώρα που μπορεί να έχει την ίδια αυτή εμφάνιση σε μία λύση πολύ εύκολης συντήρησης.

Οι λωρίδες PVC (LVT) είναι κατασκευασμένες με πρωτοποριακές τεχνολογίες που χαρίζουν στην επιφάνεια τους μεγάλη αντοχή μέχρι και σε επαγγελματική χρήση (καρέκλες με ροδάκια). Η επιφάνεια φθοράς που έχουν (0,30-0,70mm) διασφαλίζει ότι το δάπεδο μπορεί να αντέξει την οποιαδήποτε καθημερινή καταπόνηση, χωρίς πρόβλημα, όπως παιχνίδια από παιδιά, κατοικίδια, αντικείμενα που πέφτουν, καφές που χύνεται, λερωμένα παπούτσια και πολλά άλλα. Ο καθαρισμός και η συντήρηση των λωρίδων PVC είναι, επίσης, πανεύκολη, απλά σκουπίστε και σφουγγαρίστε όσο συχνά κρίνεται εσείς.

Σκληρό δάπεδο αλλά με τη ζεστασιά του βινυλικού

Ένα άλλο σημαντικό υπέρ των λωρίδων PVC είναι η άνεση τους. Παρόλο που μπορεί να δείχνουν σκληρές επιφάνειες, όπως πέτρα ή κεραμικό πλακάκι, στην ουσία έχουν τη ζεστασιά του βινυλικού δαπέδου. Πέρα από τα πολύ όμορφα σχέδια, οι λωρίδες PVC συνεισφέρουν σε μία καθαρή ατμόσφαιρα στον εσωτερικό σας χώρο, καθώς δεν συγκρατούν σκόνη και βρωμιές, που φεύγουν εύκολα και αμέσως με ένα σφουγγάρισμα.

Τέλος, η τιμή των λωρίδων PVC, για όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα που προσφέρει, σε σχέση με τα πιο ακριβά υλικά που αντικαθιστά, είναι πραγματικά καλή η σχέση τιμή / αξία.

Ανακεφαλαιώνοντας, τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των λωρίδων PVC είναι:

  • Εντυπωσιακά και ρεαλιστικά σχέδια
  • Νέο και μοντέρνο στυλ στο χώρο σας
  • Μεγάλη ποικιλία επιλογών
  • Αντοχή και διαχρονικότητα
  • Ευκολία στη συντήρηση

Την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε να βελτιώσετε την εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού σας, γιατί να μην βελτιώσετε τον χώρο σας με την πολυτέλεια των λωρίδων PVC;