Δάπεδο για Παιδικό Δωμάτιο - Αθλητικό Δάπεδο

Δάπεδο για Παιδικό Δωμάτιο – Αθλητικό Δάπεδο

Πολλοί γονείς έχουν αγωνία για το ποιο είναι το κατάλληλο δάπεδο για παιδικό δωμάτιο. Ακούγονται διάφορα και πραγματικά υπάρχουν αρκετές επιλογές δαπέδου που μπορείτε να βάλετε στο παιδικό δωμάτιο.

Είναι λογικό σαν νέοι γονείς να έχετε ανησυχία για το μικρό σας παιδί και να θέλετε να έχει τις κατάλληλες συνθήκες στο παιδικό του δωμάτιο, για να παίζει χωρίς να υπάρχουν κίνδυνοι. Παρακάτω, μερικές προτάσεις αναφορικά με την επιλογή του δαπέδου για το παιδικό δωμάτιο.

Τι πρέπει να προσέξετε στο δάπεδο για παιδικό δωμάτιο

Πράγματα που πρέπει να προσέξετε όταν φτιάχνετε το παιδικό δωμάτιο, είναι:

  1. Η σκληρότητα του δαπέδου
  2. Η υγιεινή του δαπέδου
  3. Η ευκολία καθαρισμού
  4. Η ευκολία τοποθετήσεως του δαπέδου
  5. Το ευχάριστο αισθητικό αποτέλεσμα

Έχοντας υπόψη σας όλα τα παραπάνω κριτήρια, πραγματικά αξίζει για το δάπεδο του παιδικού δωματίου να σκεφτείτε τα αθλητικά δάπεδα, καθώς θα σας καλύψουν στα περισσότερα ζητήματα.

Το δάπεδο του παιδικού δωματίου πρέπει να είναι αντικραδασμικό

Το αθλητικό δάπεδο είναι ειδικά σχεδιασμένο να έχει την κατάλληλη απορρόφηση κραδασμών από πτώσεις αντικειμένων ή/και αθλητών. Έτσι, το παιδικό δωμάτιο θα είναι ένας κατάλληλος χώρος όπου μπορεί το παιδί σας να παίζει ελεύθερο και άφοβα από ενδεχόμενες πτώσεις του.

Μάλιστα, αν σκεφτείτε τα αθλητικά δάπεδα παζλ, θα έχετε τη μέγιστη δυνατή αντικραδασμικότητα, καθώς τα συγκεκριμένα προορίζονται για πολεμικές τέχνες όπου σκοπός του αθλητή είναι να ρίχνει βίαια τον συναθλητή του στο δάπεδο. Αυτό σημαίνει ότι τα αθλητικά δάπεδα παζλ έχουν τις υψηλότερες προδιαγραφές προστασίας από πτώσεις, κάτι που σίγουρα χρειάζεστε στο παιδικό δωμάτιο. Τα καλής ποιότητας αθλητικά δάπεδα σε παζλ, δεν έχουν κομμάτια, σχέδια ή ζωάκια τα οποία μπορεί το παιδί να δαγκώσει. Αντίθετα, είναι συμπαγή χωρίς αποσπώμενα μέρη.

Το δάπεδο του παιδικού δωματίου πρέπει να είναι υγιεινό

Επιλέγοντας αθλητικό δάπεδο για το παιδικό δωμάτιο, ουσιαστικά έχετε επιλέξει ένα δάπεδο που η επιφάνεια του είναι λεία, που σημαίνει ότι μπορεί να καθαρίζεται και σφουγγαρίζεται εύκολα. Έτσι, το παιδί σας θα παίζει σε ένα δάπεδο το οποίο θα είναι πάντα καθαρό και σφουγγαρισμένο.

Το δάπεδο του παιδικού δωματίου πρέπει να καθαρίζεται εύκολα

Το παιδικό δωμάτιο είναι ένας χώρος που, καλώς ή κακώς, λερώνεται εύκολα και συχνά. Το παιδί σας θα τύχει να κάνει ζημιές, να λερώσει, να του χυθούν υγρά και φαγητά. Οι μοκέτες είναι μία άλλη καλή λύση για το παιδικό δωμάτιο, όμως, ειδικά για το καθάρισμα, το αθλητικό δάπεδο θα είναι ο καλύτερός σας σύμμαχος. Ακριβώς για τον ίδιο λόγο που προαναφέρθηκε, η λεία επιφάνεια του αθλητικού δαπέδου σας επιτρέπει να το σκουπίζετε και σφουγγαρίζετε πολύ εύκολα, κάνοντας τη ζωή σας ευκολότερη.

Τοποθετήστε εύκολα μόνοι σας το δάπεδο στο παιδικό δωμάτιο

Διαλέξτε το αθλητικό σας δάπεδο. Μετρώντας το παιδικό δωμάτιο μήκος επί φάρδος και με λίγη απλή λογική γεωμετρίας, μπορείτε να υπολογίσετε τι κομμάτια χρειάζεστε για να καλύψετε άρτια και σωστά όλο το παιδικό δωμάτιο. Αν δεν μπορείτε να κάνετε τους υπολογισμούς μόνοι σας, μη διστάσετε να ζητήσετε τη βοήθεια από ένα σύμβουλο δαπέδων.

Σε αντίθεση με τα κανονικά πλαστικά δάπεδα, τα αθλητικά δάπεδα έχουν το πλεονέκτημα, λόγω του πάχους τους, ότι είναι σχετικά βαριά, πράγμα που σημαίνει ότι τα αθλητικά δάπεδα στρώνουν σίγουρα και σταθερά στο υπάρχον δάπεδο, χωρίς να χρειάζονται κόλλα ή μαγνητικές ταινίες. Υπάρχει και η επιλογή της λύσης αθλητικού δαπέδου παζλ που είναι ακόμα πιο εύκολο και κουμπωτό. Εύκολα και απλά!

Το δάπεδο για παιδικό δωμάτιο πρέπει να έχει ευχάριστο χρώμα

Τα αθλητικά δάπεδο, επί το πλείστον, έχουν ζωηρά μονόχρωμα χρώματα, οπότε είναι κατάλληλα για παιδικό δωμάτιο. Έχετε επιλογές μεταξύ ζωηρών χρωμάτων, σε μπλε, κόκκινο, πράσινο, κίτρινο κτλ, πάντα σε χρώματα που το παιδί σας θα χαρεί να παίζει πάνω τους, ενώ αν προτιμάτε, βγαίνουν και σε σχέδια ξύλου. Τέλος, το αθλητικό δάπεδο παζλ έχει διχρωμία μπλε και κόκκινο, δηλαδή η μία πλευρά είναι μπλε και η άλλη κόκκινη, οπότε μπορείτε να το βάλετε όπως θέλετε ή να κάνετε συνδυασμό για πολύχρωμο δάπεδο.

Συμπέρασμα

Τα αθλητικά δάπεδα είναι μία λύση που αξίζει να σκεφτείτε σοβαρά όταν σκέφτεστε τι δάπεδο θα βάλετε στο παιδικό δωμάτιο. Το παιδί σας αξίζει να παίζει κάπου άφοβα από κινδύνους πτώσης, σε όμορφα ζωηρά χρώματα, ενώ εσάς σας ενδιαφέρει να μπορείτε να το βάλετε εύκολα και να το καθαρίζεται ακόμα ευκολότερα. Δώστε στο παιδί σας ένα ιδανικό δάπεδο για παιδικό δωμάτιο.